Exitss
Exitss
Exitss
Exitss
Exitss
Meest recente vacatures
Er zijn momenteel geen vacatures aanwezig

ESCAPE

Veel bedrijven realiseren zich niet dat de consument het wettelijk recht heeft om informatie op te vragen over chemische stoffen in alle producten. Vragen over pennen, sportschoenen, bewaardozen, kabels, isolatiemateriaal, t-shirts, koptelefoons, speelgoed, lederen zetels, ... moeten binnen 45 dagen kostenloos worden beantwoord.

Hoewel de Europese wetgeving (REACH) deze informatieverstrekking al sinds 2007 verplicht, zijn er nog maar heel weinig bedrijven klaar voor.

De lijst met chemische stoffen (SVHC) waarover duidelijkheid aan de consument moet worden verschaft, bevat nu een 138 substanties. Een update van deze lijst met 1.200 substanties is in voorbereiding. Hoe langer bedrijven wachten, hoe ingewikkelder de materie en hoe meer werk het vergt om aan de informatieverplichting te voldoen.

Exitss heeft daarom een complete online tool ontwikkeld om informatie te verzamelen over de chemische stoffen in producten en informatie hierover uit te wisselen met leveranciers: ESCAPE.
Het is een gebruiksvriendelijk programma waarmee met één druk op de knop alle informatie en analyses van de chemische substanties op een overzichtelijke manier worden gepresenteerd. Vragen van consumenten kunnen dus snel en zonder moeite worden beantwoord.

ESCAPE bestaat uit drie modules:

  • Een database met een beschrijving van alle onderdelen per product, hun chemische substanties, analyses en informatie van de leveranciers
  • Een content management systeem om de informatie van uw leveranciers op te vragen (mailings) en te beheren
  • Een webportaal om met uw leveranciers informatie uit te wisselen (met eigen logins voor leveranciers)

Meer informatie over de ESCAPE modules vindt u hier.

Download onze ESCAPE folder hier.