Exitss
Exitss
Exitss
Exitss
Exitss
Meest recente vacatures
Er zijn momenteel geen vacatures aanwezig

REACH

REACH 1907/2006/EC

REACH, acroniem voor "Registratie Evaluatie Autorisatie en Restrictie van Chemicaliën", is de nieuwste EU wetgeving, die het gebruik van chemicaliën op de Europese markt reguleert.

REACH richt zich op een hoge bescherming van de volksgezondheid en de omgeving, promoot de vrije markt economie met betrekking tot substanties, en is daarmee ook een drijfveer voor innovatie en het concurrentievermogen (wanneer het aankomt op het substitueren van gevaarlijke chemicaliën).

De wetgeving is in voegen getreden op de 1ste Juni 2007 en de eerste mijlpaal werd bereikt op 1 December 2008, toen door het Europese Chemische Agentschap (ECHA) de preregistratie termijn voor substanties werd afgesloten.

Deze preregistratie periode was nodig om producenten en importeurs van chemische substanties te kunnen laten genieten van ruimere tijdslijnen vooraleer een volledig registratie dossier in te dienen. Dit stelt hun tevens in staat om hun producten vrij op de Europese markt te brengen na 1 Januari 2009.

Terwijl REACH tracht om een aantal bestaande chemische EU wetgevingen zoals 67/548/EC en 76/769/EC met elkaar in lijn te brengen, verlegt het ook de verantwoordelijkheid van de autoriteiten naar de industrie wanneer het aankomt op classificatie- en de te nemen voorzorgsmaatregelen van chemische substanties. Het is nu aan de industrie om te bewijzen dat alle risico's, gerelateerd aan de substantie onder controle zijn, vooraleer het product op de markt te brengen.

REACH doelstellingen:

  • Het opstellen van procedures voor Risico Analyses. (Opstellen van een registratie dossier (Chemical Safety Report (CSR))
  • Opstellen van procedures voor de Besluitvorming. (Evaluatie van registratie dossiers)
  • Communicatie over het veilig behandelen en gebruiken van chemicaliën (MSDS). (Informatie verplichting)
  • Implementatie van veiligheidsmaatregelen zodanig dat de risico's gerelateerd aan de substantie volledig onder controle zijn.

Bent u een Producent van Artikelen?
Bekijk dan onze Exitss' REACH Tool ESCAPE of onze op maat REACH Oplossing!"

REACH tijdslijn:

Grafiek REACH